Sustainable in a minute
Cheaper in costs
Size matters
Innovative
+31 (0)88-9001390
Bodemverbeteraars

Elke teelt begint met een plan, o.a. het bemestingsplan. Dit vormt de basis voor een succesvolle groei van uw gewas en de opbrengst.

Hofmans speelt graag in op uw vraag en ontwikkelingen in de markt en heeft daarom een uitgebreid productpakket waaronder diverse soorten compost en strorijke dierlijke mest. Voor het totale pakket zie onderstaand overzicht.

Door het brede scala aan producten zijn we in staat om een optimale mix van bodemverbeteraars/meststoffen samen te stellen. Hierdoor kan u binnen de wettelijke kaders van gebruiksnormen (stikstof, fosfaat) een maximale hoeveelheid aan organische stof aanvoeren om daarmee de bodemvruchtbaarheid te verbeteren. Vraag naar de mogelijkheden.

Advies en verkoop

Voor de verkoop van onze producten maken we gebruik van regionale wederverkopers die u eveneens kunnen adviseren over het gebruik en de toepassing van de bodemverbeteraars/organische meststoffen.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Tel.  088 – 900 1390 of info@hofmanshorst.nl

Overzicht bodemverbeteraars en organische meststoffen

Afbeelding van Champost
Champost

Naast de standaard champost bieden we gescheiden champost aan. Hier is bij het leegmaken de toplaag (dekaarde) gescheiden van de onderlaag. Deze champost is droger en bevat meer verse organische stof en mineralen.

Afbeelding van Biologische champost
Biologische champost

Onder constructie

Afbeelding van Dekaarde (zwartveen)
Dekaarde (zwartveen)

De dekaarde is toplaag die bij het leegmaken is gescheiden van de champost. Dekaarde is een ideale bodemverbeteraar met een positief effect op de structuur en de pH in de bodem.

Afbeelding van Upcycle-compost
Upcycle-compost

Een hoogwaardige compost, geproduceerd in de Upcycle-installatie in Gemert uit een mengsel van gescheiden champost aangevuld met een kleine hoeveelheid organisch materiaal. De Upcycle-compost heeft een droge stofgehalte van 50-55% en bevat ca. 12 kg N, 5 kg P2O5 en 17 kg K2O.

Afbeelding van Groen- en GFT-compost
Groen- en GFT-compost

Afkomstig van regionale productielocaties

Groencompost (fijn)    0-10 mm
Groencompost (grof)  0-40 mm
GFT-compost (Keurcompost)

Afbeelding van Schuimaarde | gips | kalk
Schuimaarde | gips | kalk

Producten met een zuurbindende waarde en een structuurverbeterende werking.

Afbeelding van Kippenmest
Kippenmest

Onder constructie

Afbeelding van Geitenmest
Geitenmest

Onder constructie